Kommentarer till kvällens starthästar!

apr 9, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har två hästar till start på Åby ikväll och här är chansvärderingarna och infon i samarbete med www.spelarservice.se

  1 Pantarei Ans (V86-5) gjorde ett tappert försök i spåren senast och höll starkt, jag skulle nog vilja hävda att det är det bästa lopp han gjort till och med. I alla fall ett av hans bättre. Nu blir det första gången han startar så här tätt men det är en liten och nätt häst som inte ska ha några problem med den biten och han ser ut att ha tagit det senaste loppet bara bra. Vi fick ett intressant läge den här gången i och med att det är open stretch och vi borde få chansen hur som helst, men jag är lite sugen på att vässa upp honom lite mer än vanligt denna gång, dessutom byter vi till en vanlig vagn vilket också ska göra honom lite snabbare första stegen. Han har inte känts som någon blixt men det ska bli kul att se vad han verkligen kan göra från början om man verkligen vill. Nu blir det också barfota fram ikväll vilket är lite plus och det här med huvudlag vill jag avvakta med. Hästen var hetsig när han kom till oss och vi har hela tiden alternerat mellan norskt och helstängt på honom beroende på hur han känts. Senast körde vi med helstängt när han hade bakspår för då funkar det bra, men det vore onekligen intressant om han höll sig lugn nog så att vi kunde köra med skygglappar redan från start på honom även ikväll från ett sådant här läge. Men jag vill inte låsa mig vid något nu, jag måste känna hur han verkar för dagen först. Jag vill som sagt vara aktiv denna gång med de här förutsättningarna, men samtidigt ska man komma ihåg att han förmodligen är ännu vassare med rygglopp – på Kalmar blev han lite bekväm sista biten när han fick springa först. Jag är nöjd med Pantarei Ans för dagen och tycker att han ska kunna vara en av flera här. 

8 Veyron Brodde (lopp 7) var jättebra i debuten som han vann enkelt med ett par längder från dödens, senast svarade han också för en stark upphämtning efter galopp, så nog finns det bra fart i hästen och det är bra nivå på honom. Jag hoppas att vi kan köra barfota bak även ikväll men om banan är minsta hård blir det skor, däremot lättar jag honom fram nu från järn till alu oavsett om det blir skoryck bak eller inte. Dessutom tycker jag att han kanske agerat lite småtrögt så nu byter jag det halvstängda till ett helstängt denna gång för första gången. Coolwater In ser ut att vara en värdig motståndare men vi slog honom senast och jag hoppas att vi ska ha hyggliga chanser även ikväll. Det är debut bakom bilen för min häst men vi har provat tidigare med honom och då var han lite skeptisk, men vi ska prova igen innan tävlingarna ikväll och jag hoppas att det ska funka bättre, men det blir knappast någon snabbstart.

 

 

Leave a comment