Form!

nov 29, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Två segrar, en andraplats och ett nyförvärv på Åby under torsdagskvällen. 

Första fullträffen kom genom Rydens Guzzi som denna gång var precis lika vass och löpvillig som senast på Jägersro. Det sjuåriga stoet avgjorde lätt efter en resa inledningsvis i dödens som sedan blev andra par utvändigt. Belöningen fina 50.000 kronor.

Seger nummer två kom genom Zarkozy och var mer överraskande. Den fyraårige valacken har kapacitet men också mycket nerver och det har tidigare inte alls fungerat för honom när han startat utanför Jägersro. Men denna kväll var han rejäl efter tuff resa och var passerad på upploppet när han kom igen och fick huvudet först kort före mål. Bra gjort!

Tredje häst med till Mölndal var sexårige Crowne som var mycket tilltalande i sin comeback som knappt slagen av loppets favorit Mynta Broline. Han blir till att se upp med när han kommer ut nästa gång.

Nyförvärvet som gick med oss hem heter Promise Me. Ett tvåårigt sto född i USA efter Broadway Hall – Donven Promise och som hade uppvisning denna kväll på Åby när hon vann det inledande loppet hur lätt som helst. Hon öppnade 12,2 första halvvarvet och avslutade runt 1.13 sista 700 och går nu efter försäljning till vårt stall. Hennes mamma sprang in över 650.000 dollar och vann flera storlopp. Spännande!

Beppe Am var på förmiddagen inne på Jägersro och testade bilen inför kommande start på Halmstad. Tummen upp!

Jocke

Leave a comment