Två intressanta tisdagsvinnare

jul 3, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Det blev två fina segrar på hemmaplan under tisdagens tävlingar. Först ut var femårige Gordonston som nu när vi plockade av honom skorna kom väl till sin rätt och vann mycket lätt med nio längder på en bra tid. Den här hästen har alltid visat hög kapacitet men skadeproblem har bromsat upp hans karriär. Jag hoppas att vi nu kan ta igen allt kul som vi tidigare missat med honom. Gordonston är uppfödd och ägd i Tyskland av Günter Herz vilket även gäller för kvällens andre vinnare Ibar. Den fint stammade treåringen (Going Kronos och en Speedy Crown-mamma som själv tjänade 178.000 euro) var inte speciellt vässad inför debuten utan har fått komma undan för undan. Och denna gång var han riktigt bra när han vann på 1.16,3 / 2140 meter voltstart.

Ibar har talang och fysik för att utvecklas rejält och skulle allting gå på räls är det inte omöjligt att han kan vara aktuell för det tyska derbyt. Loppet går första söndagen i augusti på Mariendorf i Berlin och är över 1900 meter i högervarv. Förra året vanns loppet på 1.14,2 med bilens hjälp och den snabbaste segertiden i historian har Abano As när han år 2000 vann på 1.13,3. Gestüt Lasbek har faktiskt vunnit loppet tre gånger tidigare: 1966, -67 och -89 med Grimaldi.

Nu närmast ser vi fram emot tre dagar i Halmstad där vi totalt startar elva hästar.

Jocke

Leave a comment