Strong Boy stark trea

jul 15, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Det blev en tredjeplats för Strong Boy D.E. i Harald Lunds Minneslopp igår i Nyköbing. Efter att den tidiga ledaren Laurel America galopperat i första sväng förbyttes vår position i tredje ytter hastigt och olustigt till dödens. Sedan drog nye ledaren, Having Said That i 1.11-tempo första tusen. På en bana som bedöms 2-3 sek långsammare än Jägersro! Strong Boy avvaktade en bit ner utan rygg men tog upp jakten på bortre långsidan. Mitt på upploppet kopplades greppet, samtidigt kom Classic Grand Cru visslande i spåren och vann på nya banrekordet 1.12,7/1640 auto. Tvåa blev Linda di Casei som tassat i ryggen på Strong Boy hela vägen.

I eftermiddag prepareras Global Navigator på Halmstad inför Åbergskvällen. Spår 12 på 1640 auto är naturligtvis kört. Men vi passar på att testa henne barfota ikväll inför framtiden. Hon har alltid behövt mycket vikt, värmningen får visa om det går. Från detta läge har vi inte mycket att förlora ändå.

 

Joakim

Leave a comment