Hugo Åbergs

jul 30, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Sista tisdagen i juli månad är det alltid fest på Jägersro med storloppet Hugo Åbergs Memorial som det stora dragplåstret.

Vi har laddat rejält och startar hela sex stycken hästar under kvällen. Tyvärr fick flera av dem svåra utgångsläge vilket naturligtvis gör det lite extra kämpigt att komma först över mållinjen. Men några av stallets hästar är i ruggig form så omöjligt är det inte att det blir besök i vinnarcirkeln denna fantastiska kväll på hemmaplan. Att vinna lopp är kul, denna kväll jättekul!

Som vanligt på Åbergskvällen har vi tält utanför stallet där alla våra hästägare och samarbetspartners hälsas hjärtligt välkomna för grillning, goda drycker och trevligt sällskap.

Hästarna i kväll:

Bloom Boko (lopp 2) är en härlig häst som verkligen kan springa. Nu har hon kommit ned ett hack i banan och löser det sig med positionerna kan hon vinna!

Global Navigator (lopp 7) är under utveckling och i kväll plockar jag av henne alla skorna. Hon är ingen raket från start vilket kan ställa till det. Outsiderchans.

Grumetti (lopp 9) sprang banrekord för tre starter sedan och var jättefin även senast i Halmstad. En struken innanför gör att hans chanser stiger rejält. Kan vinna men kan också komma bort då han ännu inte helt gillar att få stänk på sig.

Bertille Va Unia (lopp 11) har gjort det mycket bra sedan hon kom till oss men ny distans och stentufft motstånd gör att vi i första hand jagar hårdhet och pengar.

Gordonston (lopp 12) mycket kapabel häst som vi som treåring hade derbyplaner med. I kväll är det kort distans och från spår 7 bakom bilen kan det bli svårt att vinna. Vad jag förstår så är det många som tror att de kan vinna detta lopp. Det kan vi också!

It´s Thyme (lopp 13) var senast ute i Stosprintern men det blev ett rörigt lopp och jag kunde inte servera henne den resa som jag hade hoppats på. Jobben säger fortsatt toppform och hon går inte att räkna bort.

Regnet det fullständigt öser ned på förmiddag i Malmö men det är bra för banan och det kommer att blåsa bort!

I kväll kör vi fort.

Jocke

Leave a comment