Träningsrapporter

maj 27, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Idag körde vi några 2-åringar i sulkyjobb på Hyltarp. Först ut var Alf H.L., hingst e. Alf Palema och Eliza’s Crazy Girl och Västerbo Corinne, sto e. Korean och Lista Conchianne. 1.26/1600 m med 1.23 sista  500 m. avverkades med en gäspning. Sedan drog de två talangfulla stona New Future e. Dream Vacation-New Likeness och Holiday Sund e. Gift Kronos-Dancing Sund iväg 1.25/1600 m och det var så långsamt det bara gick att köra. De två tjejerna gillar fart! Men vi tränar lugnt ett par veckor till innan vi släpper på tävlingstempo. Hur som helst, ett kanonjobb av båda.

Ska vi dra iväg några rader om helgen också så var Rekatochklart i fredags den som stod för den bästa prestationen av våra. Andrapriset på 1.15,0/2140 utvändigt om D’One ger MVG i betyg. Bullet gick en snabb repa i tredje på slutvarvet. Hon rekordsänkte rejält till 1.15,6/2140 volt i tredje starten. Ett femtepris var allt det räckte till, men i övrigt visade Bullet att hon hanterar resa och övernattning bra. På lördagen var Strong Boy D.E. ovanligt grym i värmningen för att vara lite uddlös i loppet. Jag fick aldrig känslan att vi skulle vinna, trots ledning i lagom tempo. Sedan i finalen vart han less när jag först lagt på helstängt och sedan drog i honom i halva loppet. En italienare framför lade beslag på ”alla” spåren och jag kan bara hålla med alla dem som lackar ur på halvspårskörning. Och det är inte något som domarna på Valla vill ta i. För gör dem det, ja då ändrar sedan ST i disciplinnämnden  och tar bort böterna! Så jag förstår Kacke Nilsson (måldomaren) att han blundar..

Bertille Va Unia verkar trivas bäst utan övernattning, hon borde ha vunnit. Och stackars Pantarai Ans, vår nye italienske fyraåring; efter en kanonvärmning så fastnade han i ryggar vilket jag får ta på mig då jag körde med för små marginaler. Han är trea annars om jag fortsätter i tredjespår sista 800 m. Att han vinner med ett par längder om jag fått lucka, ja det är ingen tröst.

Denna vecka tävlar vi tisdag-Jägersro, onsdag-Tingsryd och torsdag på Åby. Bästa chanserna borde Bloom Boko på Tingsryd och It’s Thyme på Åby vara.

/Joakim

P.S. Hur ska vi ha det med djurskyddet egentligen? Ena veckan så förbjuds Cedar Oil, nästa vecka så tillåts hästar få starta för att ”han är mindre halt nu än i defileringen”. Suck…

Leave a comment