Nya generationen

apr 24, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Igår, tisdag visade två nya ungdomar upp sig på banan. Först premieloppade Korean-stoet Västerbo Corinne på ett spänstigt och moget sätt. Sedan så debuterade 3-årige Rekatochklart på 1.15,8/2140 m! Det räckte till ett fjärdepris mot mer rutinerade kamrater. Men en fantastiskt fin insats av den här Dream Vacation-hingsten. Lite i skymundan kvalade även 3-årige Varenne-hingsten Vivaldi U.R. in.  Så här långt på säsongen har stallets treåringar öppnat starkt och fler står och trampar, inkvalade och klara att debutera.

Nästa vecka blir kul. På onsdag startar Strong Boy D.E i Bild-Pokal i Gelsenkirchen, 1609 m auto. 15 000 Euro i förstapris. Dagen efter är det kval till Pokalloppen på Åby för Dreams Take Time och It’s Thyme.

Så därmed sparkar vi igång högsäsongen igen. Stallet tävlar på lördagkväll i Kalmar (V65), Vaggeryd söndag (V65), Halmstad måndag, Jägersro tisdag, Tyskland onsdag och Åby torsdag (V65). Skönt att ha en avbytare i stallet i år. André tar Kalmar och Halmstad, så kör jag på Vaggeryd och Gelsenkirchen. På  Jägersro har vi båda styrningar då stallet ska ut med nio st.

Måste också nämna styrkan i styrkan bakom kulisserna. Nu när det har lossnat igen för stallet så känns det faktiskt rättvist att så hårt arbete som har lagts ner i vinter av skötarna också börjar betala sig. Tycker jag.

//Joakim

Leave a comment