Lite av varje

mar 7, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Så äntligen kom den. Solen, vårvärmen, sommarbanan. Minns inte när jag senast var så svältfödd på solsken, men nu är vi ute ur tunneln. Som lök på laxen åker jag ner till Nice imorgon för att titta på storloppet Grand Criterium de Vitesse . De senaste åren har vi deltagit med Brioni och det var väl just i det här loppet som han 2010 slog sig in i Europaeliten med en andraplats efter Meaulnes du Corta. Det loppet kan ha varit den bästa prestationen i Brionis karriär. Bakspår på 1609 meter, två galopperande fransmän i knäet direkt från start, utskickad i tredjespår 900 kvar och sedan en ursinnig spurt som nästan fångade in Frankrikes bästa häst just då. 30 min efter målgång blev vi inbjudna till Elitloppet. Efter den söndagen tävlade vi bara i storlopp i 3 säsonger. Den här bilden hittade jag igår från Västerbo Stuteri:

Inte undra på att han trivs, inneboende på ett harem. Fattas bara att han håller in magen, he he.

Apropå sommarbana, för ett par dagar sedan gick Dreams Take Time och en ny tysk i stallet, Tamburini, sina första sulkyjobb för året.

Båda är fyra år och har en spännande säsong framför sig. Dreams Take Time råkade springa in 900.000 kr i skymundan ifjol trots att största delen av året blev spolierat av överträningssymptom.  En lömsk och läskig åkomma som fick bl a Per Elofsson att sluta sin skidkarriär alldeles för tidigt. Många topphästar har drabbats av det och det är bara de mest talangfulla som ligger i riskzonen. Sista halvåret har vi haft läget under kontroll och Dreams bara lattjade 1.20/2700 m med 1.12 sista 500 m. Tamburini gled med utan att plågas och den pållen kan bli stallets joker i år. Han var tvåa i Tyska S:t Leger och förlorade sitt Derbykval med huvud mot Derbyvinnaren som sedan diskades. I själva Derbyt blev det galopp för Tamburinis del.

I måndags gladdes vi åt en ny, nästan nonchalant seger för den lille krigaren Elite Aggerup på Halmstad. Timo styrde som vanligt med elegans och att se ägarinnan Eva von Wowerns segerglädje är lika kul varje gång. Det här var tredje segern i vinter och nästa gång provar vi V75 på hemmaplan, den 23 mars. Klarar du det, Eva?

I tisdags kvalade Bullet, 3 års märr efter Varenne på rätt sätt. 16,5 sista rundan i dödens med öronen framåt och klipp i steget. Så ska det se ut..

Sedan blev det en stalldubbel och ett strongt tredjepris innan kvällen var över.

Två nyförvärv har anlänt de senaste dagarna. Limping Shrimp, 4 år e. Good as Gold och Don di Quattro, 3 år e. Clerk Magistrate.

Ha nu en skön helg, för det ska jag ha.

Salut!

Leave a comment