Hemma igen

mar 13, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Timing is Everything. När snöstormen var som värst i helgen som gick så lirade jag tennis på franska Rivieran i shorts o T-shirt. Kom INTE hem, rådde en hästägare mig per telefon på måndagmorgonen. Fyra dagars weekend i vårsol kändes som ett helt sommarlov och jag ska lägga in fler såna microbreak framöver. Hoppas jag. Ett roligt gäng med travfantaster gjorde resan minnesvärd och det var länge sedan jag skrattade så mycket som i Playboys På Ställets sällskap. Forne tennisässet Kent Carlsson (uppfödare till Skift-hästarna) visar varje år hur mycket och framför allt uppskattat man kan göra runt ett gemensamt travintresse. Utflykter, trav, middagar och tennis. Det låter härligt och var härligt men jag fattar att det ligger mycket arrangemang bakom en sådan här gruppresa. Tack för allt Kent, Annemo och övriga i servicestaben!

Efter att ha varit fri FRÅN semester ett helt år så ska jag nästa vecka återigen på resa. Denna gång blir det skidresa i Österrike med familjen som består av tre friluftsmänniskor, och så jag. Ifjol fick jag igenom att vi skulle tina upp på Kanarieöarna, men i år röstades jag ner. Så nu väntar Saalbach och snö. Brrr… Men det ska finnas ett hyggligt spa på hotellet har jag blivit lovad.

För två veckor sedan började André Bakker sin anställning hos oss. En bagatell i trav-Sverige men en riktig snackis i Holland där André slog igenom med dunder och brak och dominerade under hösten i Wolwega med både tripplar, fyrlingar och t.o.m. en femling i december på hemmabanan Wolwega. Att André sökt sig till Sverige för att förkovra sig säger en hel del om hans stora intresse och höga ambition. På måndag i Hd gör han debut i våra vagnar bakom Tamburini, Alfayette Aggerup och Strong Boy D.E . Timo Nyman tar hand om Cubaen Trader i ett voltstartslopp. På tisdag fortsätter Timo med Whitefoot Dream, Rydens Guzzi och Björne C.K. medan André får köra Zarkozy. Kul med så duktiga drivers i stallet. Och fler är på väg. Inom kort är vår italienare, Simone Cacciatore klar för löpkörning i Sverige och ska jag vara brutalt ärlig så har Simone förstört mina fördomar om italienare. Lite blyg, artig, tvättäkta djurvän och lugn. Sådan är Simone och mina kinder är därför röda. Förlåt, Italien.

Har du funderat på att gå med i en starthäst? Kolla då in vårt nyförvärv Limping Shrimp. Han gjorde det bra ifjol men han kommer blomma ut i år. Stor och rejäl häst, jag gillar honom. Läs mer på på förstasidan.

I morgon åker vi till Åby och trotsar naturlagarna (open stretch) när vi sätter dit It’s Thyme från spår 11 på 1640 auto.

Mors!

 

Leave a comment