V75 Jägersro

feb 8, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Igår torsdag var vi inne på Jägersro och drillade några 3-åringar inför kval och debut. Samt någon 4-åring också, Whitefoot Dream. Han såg spänstig ut på 1.20/1600 m och närmar sig comeback. Få hästar gillar att springa mer än vad den killen gör, han är helskön!

I provlopp visade Largo Launcher (Super Photo Kosmos) återigen att han fortfarande är hopplöst stänkrädd. Nästa gång klär vi ut honom till hockeymålvakt med mask och allt…

I samma provlopp körde Timo Carbon Launcher (Uronometro) och hon var lite oinspirerad som tvåa i mål. I höstas befarade jag att den märren skulle bli het. Nu får vi knappt fart på henne. Men vi nöter på, ändrar huvudlag och ser fram emot när hon lägger sig i grejorna igen. För då är hon mäktig.

Bullet (Varenne) och Lessy Brodda är två ston som tränade 1.19/1600 m med 17,5 s. 500m. Plus på båda.

Kamanda (Juliano Star) och Gigolo D.T. (Gigant Neo) gled runt på 21/1600 m. Inga problem för någon av dem.

 

Idag, fredag så gick 10 hästar sulkyjobb hemma på gården: Yoggi Hornline och Elite Aggerup tränade 3 x 500m mellan 1.17-1.14. Båda startar på tisdag, allt väl där. Trixie Value startar också på tisdag och tränade 1.21/2100 utvändigt om Björne C.K (3 år e. Adams Hall). Bra jobb av dem båda.

Quelque Fois och Quebracho närmar sig årsdebuter efter att ha jobbat 1.21/2100 m de också. Ett snabbare jobb till i nästa vecka, sedan letar vi lopp. Apropå årsdebuter så kändes Cubaen Trader riktig stark på 1.20/1600 m utvändigt om Bahrain Brodde (Revenue). Bahrain är inkvalad och debuterar i mars. Avslutningsvis så tränade de två 3-års hingstarna Staro Hey Joe (Make It Happen) och Vivaldi U.R. (Varenne) 1.21/2100m. Bägge kvalar i mars.

 

I morgon, lördag har vi fem till start på Jägersro. Tre på V75: Rydens Guzzi, V75-2, studsade fram i sista jobbet. Form visade hon i senaste starten. Hon är rapp iväg, distansen ett frågetecken än så länge. Barfota runt om igen. Jag tycker att hon är streckvärd.

It’s Thyme, V75-4, har det läge som kanske krävs för att hon ska kunna vinna på V75. Det kan bli trafikproblem, det kan också smälla till med lucka 250 kvar. Barfota, jänkarvagn och norskt. Rysare.

Global Navigator blir bättre för varje start just nu. Hon har vunnit i enklare gäng två gånger på raken, nu är det andra förutsättningar. Spåret är naturligtvis bra, men det är även några av tilläggshästarna.  Inga ändringar. Svårbedömt..

I lopp 1 gör Figaro Sund comeback efter plattmatchen på Kalmar i december. Spår 8 på 1640 auto, det är vad det är. Hoppas på någon/några strykningar. Annars tror jag att han passar rätt bra på sprinterdistans. Han kändes fin i en urblåsare förra veckan. Skor runt om.

I lopp 2 provar Alfayette Aggerup täta starter då hon var rätt seg i fredags i Kalmar. Hon kan bättre.

//Joakim

 

Leave a comment