Träningsrapporter 18/1

jan 18, 2013   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Vindstilla och uppehåll, 5 minusgrader. Det betyder kanonbana att träna på. Saltet tar och det blir skonsamt för hästarna, så idag har många av dem känts mäktiga. Eventuella slitage märks inte, därför är det ibland överraskande när man kommer till en tävlingsbana som är hård för dagen. Då märks det direkt om kotor och knän är ömma. Det är också därför vi tränare är så kompromisslösa mot dåliga banmästare. Och varför vi hyllar de duktiga.

Inför comebacken på tisdag så sotades Alfayette Aggerup ur med ett avslutande 1.17-varv utvändigt om Jetblue Volo. Hon var friskt på bettet i spänstig stil, han (Jetblue) var lika lat som vanligt. Utan sitt helstängda är han mer än lovligt ointresserad. Men, men. Vi har lärt oss honom nu.. Startbil+skygglappar+ingen bomull=full gas!

Av alla de som gick intervaller på rakbanan, 25 st, så utmärkte sig bl.a Yoggi Hornline, Zarkozy, Dreams Take Time och Tamburini. Mäktiga, som sagt.

TGIF!

//Joakim

Leave a comment