Strong Boy DE imponerar på kolstybben!

feb 17, 2012   //   by Andreas Modess   //   Blogg  //  No Comments

 Hej!

Strong Boy DE gjorde en grym prestation igen nere på Vincennes när han blev 2:a i Prix de Chateaurenard (36.000 euro) på 11,6/2100a och tjänade 18.000 euro. Körande Eric Raffin körde som en gud som från sin resa på innerspår tryckte sig ut på franskt vis till 2:a spår och fick ryggen på den näst mest spelade hästen med Bazire och det visade sig vara ett bra drag. Efter den hårda öppningen(10,8/1100) så fick Raffin ut Bazire i uppförsbacken och kunde sitta där till upploppets början men precis när attacken ska sättas in så galopperar Bazires häst och det tar tyvärr lite tid för ekipaget att flytta sig. Det är helt klart att Strong blir störd där och tappar fart men det hade nog inte gått att fånga in vinnaren Quick Viervil ändå som fick en perfekt lucka från rygg ledaren 150 meter kvar. Strålande facit såhär långt för vår häst som med gårdagens andraplats tjänat 460.000:- på två starter nere i Paris! 🙂

Micke

Leave a comment