Trippel till stallet igår!!

jul 6, 2011   //   by Andreas Modess   //   Blogg  //  No Comments

Hejsan!

Igår slog vi till med en trippel till stallet och alla togs från utvändigt ledaren! Nye Rico Follo blev vi imponerade av när han vann sist för sin förra tränare Svend Dyhrberg och efter några samtal så hade vi köpare som ville köpa honom och det är vi väldigt tacksamma för idag. Han var nämligen riktigt bra och det var allt annat än en lätt resa han fick. Han var inte helt körbar från start så det blev en jobbig resa med 3:e spår i första sväng innan han landade i dödens efter 500 meter, men det bekom inte Rico som redan 600 kvar hade mosat ledaren och försvann till en överlägsen vinst på 16,0/2140. Ni lär få höra mera om den här fina hästen! Näste vinnare var relativt nye Golden Libra som även han avgjorde säkert trots tung resa. Han ser fin ut just nu och att han skulle vinna syntes redan 500 kvar så han får plusbetyg för sin insats och även han lär vinna fler lopp. En som redan vunnit en del lopp är Slendid Value och han passade på att fylla på med ytterligare en vinst igår i lärlingsloppet och här var han bara bäst! Timo Nyman hade lite oflyt att bli utknuffad från start så det blev 3:e spår fram till dödens men det gjorde inget för han var klart starkast igår och gick undan säkert och visade fin moral! Vi hade faktiskt en 4:e vinst på gång och det med Yoggi Hornline som svarade för en kanoninsats när han från jumbo plats via 12 sista 1000 spurtade till en fin 3:e plats. Det höga tempot som jag siade om uteblev till vår besvikelse och med 12,1 första 500 så går det inte att vinna men Yoggi är en ny häst numera och krigar som aldrig förr så han kommer att vinna snart igen! Vi hade två som inte fungerade så bra och Plus Two fick nästan lite panik innan loppet när det vankades start och ville inte vara med. Det märktes också under loppet att han var tagen utav stundens allvar och hängde inte med till slut utan blev 6:a. Kundun Östervang galopperade i starten och tappade rätt så mycket men han såg inte heller så bra ut om vi ska vara ärliga så vi har lite att brottas med när det gäller den här gamle kämpen.

Stallet är i högform och gårdagen var ett rejält formbesked inför Sprintermästarhelgen då vi selar ut ett 10-tal hästar från stallet.

Grumetti och Gordonston lämnar idag stallet för att gå hem till Tyskland igen. Även Åhå la Hornline har lämnat stallet efter försäljning.

Ha en kanondag!

Micke

Leave a comment