Solen tillbaka!!

jul 9, 2011   //   by Andreas Modess   //   Blogg  //  No Comments

Hejsan!

Igår hade vi mest dåligt väder med mycket regn och resultatmässigt så gick det inte vår väg precis. Nye Gaius R.A. värmde strålande och förlust fanns nästan inte på kartan men till loppet så var det en oinspererad Gaius som tävlade och det så mest segt ut hela vägen. Han blev nu 3:a men han måste lyfta sig om det ska bli nåt det här. Pavie Vang klarade inte utav att starta tätt och desutom inte på den hårda banan som blev. Han stannade från rygg på ledaren och får komma igen om 3 veckor. Roxa Sisu är verkligen i stöt nu men hon får ingen utdelning. Hon satt sist hela vägen och följde med i 3:e spår på baksidan 700 kvar men det blev för långt fram och när Jocke skulle begära lite extra på upploppet för att ev kunna bli 3-4:a så slog hon ihop och galopperade. Jocke var annars väldigt nöjd med hur hon kändes och hennes toppform verkar sitta i så vi får ladda om…

Idag så har vi bara två som startar och det är faktiskt i dom två avslutande loppen 12 och 13!

Lopp 12 Sonof Montechristo– har varit seg i loppen för oss men jobbar förbättrat nu efter att vi lagt om träningen på honom. Kan duga med klaff.

Lopp 13 Eklas Superpeach– Kapabel kille som mycket väl kan vinna men då måste han hålla sig lugn. Stämmer det längs vägen så är han en rysare,platschans är realistiskt!

Personligen så tycker jag att trav på fredagen under sprintermästarhelgen måste ifrågasättas. Publiken sviker och många aktiva plus våra ägare vill ha en lugn dag med golf,bad och vila. Varför inte satsa på två fullspäckade dagar med ännu högre prispengar och framförallt att Stosprintern får ett värde och kan få samma status som självaste Sprintermästaren,för det har det inte för dagen om vi ska vara ärliga. Det kanske inte finns någon bra lösning på den här helgen men det är just såhär många känner.

Vädret är med oss idag och det är redan uppåt 25 grader i solen. Kom ut till travet idag och kolla på superfin travsport!!

Ha det så bra!

Micke

Leave a comment