Vi vann ELITLOPPET 2011!!!!!!!

maj 30, 2011   //   by Andreas Modess   //   Blogg  //  No Comments

Hej!

Jag har svårt att sätta ord på det vi gjorde igår men vi vann Elitloppet 2011 med Brioni och det känns helt otroligt skönt,underbart,härligt,grymt och jag kan fortsätta med många känslor här. Att efter ha varit utslagen från försöket som 5:a och sedan in igen i finalen på ett bananskal tack vare en diskning gör det hela overkligt. Visserligen var det en solklar diskning men ändå,sedan från spår 8 i finalen dra hem hela loppet är stort,mycket stort!

 Om vi börjar med försöket så stod jag själv i vinnarstudion innan loppet och jag lovade att komma in även efter loppet men det var tungt kan jag lova. Känslan att ha missat finalen efter ha fått Define the World över sig från start gjorde mig tom. Öppningen på 06,6 första 500 blev för tuff för Brioni som fick mjölksyra 350 kvar och att försöka hålla masken i studion sen var inte lätt. Efter en liten stund säger Micke Nybrink att dom kanske diskar Define the World och jag fattar ingenting just då…..vad hände?? många frågor på en gång till Micke som säger att han knuffar på Lennartsson 200 kvar….det hade jag missat totalt..och så rullar dom översiktskameran i monitorn och då ser jag det solklara,han måste bli diskad tänkte och sa jag i direktsändning och mycket riktigt så kom beskedet någon minut senare och vi var då i den så efterlängta finalen,vårt första mål.

Vi fick börja ladda om för en final och från spår 8 var vi borta från segerstriden och vi tänkte bara att vara realister i detta läge,vi kör för en mindre peng för det går inte att vara superoptimist från det spåret och så blev det. Jocke slängde ner honom invändigt och körde där hela vägen och det med en chans att gå ut i 2:a utvändigt efter några hundra meter men nä,vi hade bestämt att det gällde att spara krafter så han fortsatte invändigt. När första 1000 går strax över 11 så inser jag svårigheten att vinna och nu gällde det verkligen bara en slant men vad fel jag hade. Från sist invändigt så slank Jocke och Brioni ut framför en tröttnande Lisa America 300 kvar och kom med en rykande avslutning och han sög sig närmare Rapide Lebel som då hade kopplat segergreppet med en väldig fart. 100 kvar så fattar vi att han minst är 3:a men den höga farten Brioni har gör att de invändiga inte kan stå emot honom och när han korsar mållinjen är det som vinnare av årets Elitlopp! Grym grym känsla att få springa upploppet ner till Jocke och Brioni. Jag har sett Hultman,Stig H och Tarzan och många fler gå upploppet hem i segercermonin och man har bara drömt att få vara med om en sådan sak och för er som undrar hur det känns,kan jag bara säga MAGISKT!!!!

Vi har firat hela natten kan jag lova och jag vill passa på att skriva tack till alla som skickat gratulationer på mess till oss,Jocke fick väl uppåt 230 st och jag ligger på hälften och det är kul att så många skrivit till oss….

Bilder kommer snart på hemsidan..

Ha en jättefin dag!

Micke

Leave a comment