Tipp Tapp Tull tillbaka som vinnare!

maj 18, 2011   //   by Andreas Modess   //   Blogg  //  No Comments

Hejsan!

Vi hade en bra dag på jobbet igår med flera bra prestationer och vassast var såklart Tipp Tapp Tull som från 3:e ytter kunde spurta till en säker seger på 15.9/2640a och det belönades med 30.000:-. Han har nu två lopp i kroppen och han närmar sig toppformen så snart är det nog dags att testa V75! Han har haft dåliga ben som bromsat upp hans tävlande men vi och hästen har tur som har tålmodiga ägare i form av Jan och Hans med fruar som gör det hela lite enklare. Crowne kom inte till ledning igår utan blev fast med allt sparat som 3:a på 15.1/2140. Lite surt med tanke på att det bara är vinnaren som får deltaga i Sverigeloppet-final med hela 300.000:- i förstapris. Nu får vi ladda om och hitta något annat fint lopp om ca 2 veckor. Tahays Blue Xiang visade stor moral och kämpaglöd när hon trots dåligt lopp och ringrost blev 3:a på 16.0/2140a. Hon är inte så tokig den här damen. Harpos Hitsville fick springa utan rygg en bit bak i ett hcp-lopp och gjorde det mycket bra som 3:a på 15.5/2140. Han utvecklas bra nu och han är med på måndag igen och då över passande 1640a och i den här formen så ska han ”liras”!! Eklas Superpeach debuterade med mersmak. Han kunde från sitt svåra spår 4 i volten enkelt fronta och bestämma tempot i 19-fart. 700 kvar kommer Takter i full fart fram utvändigt och dessa två lämnar nu övriga med många längder och strider sida vid sida runt sista sväng och in på upploppet. Tyvärr så får vi ge oss mot den utvändige 75 meter kvar men han får ändå med beröm godkänt och han vinner nästa gång!

Ett gött gäng killar har i dagarna gjort klart köpet av Rico Follo (3h Gentle Star) som vann i blott sin andra start på 15,7/2140!! Knallade då 12,8 sista 1000…Detta kan vara något alldeles extra och vi är glada att affären gick att genomföra.

Nya är även Donna Dreamcatcher och Amiral Godiva

Ha en go lill-lördag!

Micke

Leave a comment